New Jersey Devilsiin kesken viime kauden Carolina Hurricanesista kaupattu Janne Kuokkanen on yksi tämän kauden suomalaisista läpimurtopelaajista NHL:ssä.

22-vuotias hyökkääjä on joukkueensa kauden ensimmäisen puolikkaan viidenneksi tehokkain pistemies (25 ottelussa tehot 5+10=15). Suomalainen on muodostanut yhden joukkueensa parhaista ketjuista yhdessä konkari Travis Zajacin sekä Jegor Sharangovitshin kanssa. Kolmikko saakin ylistävät kehut sekä pelikavereilta että päävalmentaja Lindy Ruffilta.

– Tuo ketju on ollut mahtava. He ovat onnistuneet todella hyvin puolustuspelissään, mutta ovat samaan aikaan luoneet paljon myös hyökkäyspäässä. Mielestäni he pelaavat oikealla tavalla. He tekevät rajusti töitä ja ovat aina oikeissa paikoissa. On siistiä nähdä tuollaista ja pelata tuollaisten kaverien kanssa, puolustaja Ty Smith kehaisee.

– Tämä ketju on säilyttänyt korkean pelillisen tason läpi runkosarjan. He pelaavat todellakin hyvin yhteen. He ovat olleet ehdottomasti meidän johdonmukaisin ketjumme ja pysyneet yhdessä pisimpään, päävalmentaja Ruff ylistää Devilsin kotisivuilla.

Kuokkanen oli ennen tätä kautta pelannut neljän Pohjois-Amerikassa viettämänsä kauden aikana vain 12 NHL-ottelua. Nyt alkukauden Liiga-seura Kärppiä edustanut kesän 2016 kakkoskierroksen varaus näyttää kasvaneen viimein mitat täyttäväksi NHL-hyökkääjäksi.