Poikkeuksellisen Mestiksen runkosarja päättyi lauantaina yhteen otteluun, ja pudotuspeleihin parhaana lähtee 31 pelistä pistekeskiarvon 1,94 saalistanut Kiekko-Espoo.

Runkosarjan ykkösen lisäksi suoraan puolivälieriin etenivät JoKP, Ketterä, KeuPa HT, IPK ja KOOVEE. Sijoille 7-10 päätyneet K-Vantaa, TUTO, Hermes ja Peliitat pelaavat keskenään kahdesta paikasta puolivälieriin paras kolmesta -systeemillä. Myös neljännesvälierät ja semifinaalit pelataan samalla tyylillä. Finaaleissa mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, pronssi irtoaa yhdellä kiinnityksellä.

Jatkopelien ensimmäiset osat pelataan tiistaina ja toiset osat kiirastorstaina. K-Vantaa ja Peliitat sekä TUTO ja Hermes mittelevät tarvittaessa vielä ensi viikon lauantaina.

Viimeistään sen jälkeen puolivälieräparit ovat valmiit, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, Ketterä ja KOOVEE sekä KeuPa HT ja IPK muodostavat kaksi paria.

Sesonki on ohi viimeistään vapun alla, mutta Hokki ja FPS ovat lomilla jo nyt. Runkosarjan erikoisuus oli se, että sen läpivetäneelle 12 joukkueelle kertyi pelejä eri määrä ja lisäksi SaPKo ja RoKi joutuivat ikävä kyllä lyömään leikin poikki kesken kauden koronaviruksen tuomien taloudellisten haasteiden takia.

Mestiksen runkosarjan pistepörssi voiton vei Liigassakin pelannyt KeuPa HT:n Joonas Larinmaa tehoin 13+26=39. Ketterän kaksikko Jere-Matias Alanen (23+14=37) – Matias Varttinen (16+19=35) täydensivät kärkitrion.