Kun Colorado Avalanche -pelaaja Mikko Rantanen onnistui tekemään joukkueelleen kauden 20. maalin 34. pelissä tiistaiyönä, nosti suomalaispelaaja itsensä todella harvinaiseen joukkueen seuran historian mittapuulla.

Nousiaisten pelaaja on neljäs Avalanche-pelaaja, joka on pystynyt 20 maaliin ennen kauden 35. ottelua siitä lähtien, kun Colorado muutti Denveriin vuonna 1995.

– On tietysti mukavaa tehdä maaleja, mutta ne eivät ole pääsyy kaukaloon menemiselle. Minun on toki autettava joukkuetta hyökkäyspelaamisessa, nousialaispelaaja sanoi NHL:n verkkosivuilla.

– On mukava hyödyntää paikkoja. Gabriel Landeskog ja Nathan MacKinnon tekevät hyvää työtä auttaakseen minua saamaan mahdollisuuksia, joten enpä voi valittaa.

Nuorten maailmanmestaripelaaja nousi melkoisen timanttiseen sakkiin, sillä muut kyseisessä tempussa onnistuneet ovat enemmän ja vähemmän seuralegendat MacKinnon kausina 2018-20 sekä Joe Sakic (1995-96) ja Landeskog (2018-19). Näillä miehillä temppu on ottanut 30-33 ottelua ja Rantasella siis 34 matsia.

Coloradon kärkihyökkääjiin kuuluva pelaaja taistelee edelleen koko NHL:n maalipörssin voitosta, ja nyt ykkössijalle on matkaa vain muutama osuma. Colorado voitti yön pelin 5-2.

Suomalaispelaaja on taalaliigan maalipörssissä kolmosena, edellään vain Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Edmonton Oilersin Connor McDavid. Rantasen saldo on 20+20=40 (+15).

– Tämä vaatii johdonmukaisuutta. Nykyään monikaan ukko ei tee 50 maalia, maalivahdit ovat niin hyviä. Puolustuspelaaminen on kehittynyt paremmaksi ja paremmaksi.

– Yritän vain tehdä parhaani ja jos saan kiekon häkkiin, on se hyvä asia.

Maaliskuun maalipörssissä suomalaispelaaja on kärki 12 maalilla.

LUE TIISTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kolminkertaisen kultaleijonan maali ei auttanut – NHL:ssä todistettiin uskomatonta sössimistä, mediajätti piikitti armotta

Esa Lindellin kontaktista loukkaantuneen NHL-tähden koko kausi luultavasti purkissa – jakoi koskettavan viestin

Huhhuh! Mikko Rantanen osui NHL:ssä taas – ja nosti itsensä todella kovaan sakkiin