Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on avannut julkisesti odotuksiaan Patrik Lainetta kohtaan.

Kekäläisen mukaan Blue Jacketsissa odotetaan, että Laineesta olisi joukkueensa eteen pelaava voimahyökkääjää, joka kykenisi kokonaisvaltaiseen pelaamiseen kaukalon molemmissa päädyissä.

– Jokaisen NHL-pelaajan täytyy pystyä pelaamaan molempiin päätyihin, jos hän mielii olla voittavassa joukkueessa. En usko, että se olisi liikaa pyydetty keneltäkään. Tässä sarjassa on myös kaikista lahjakkaimpia pelaajia, jotka eivät ole voittaneet mestaruutta vielä. Jokaisen Stanley Cup -mestaruutta tavoittelevan pelaajan täytyy hyväksyä joukkueelle pelaaminen sekä pelaaminen kokonaisvaltaisesti, Kekäläinen valaisi The Athletic -sivuston haastattelussa.

– Mitä Laineen kanssa olemme keskustelleet, niin hän ymmärtää täysin sen mitä häneltä vaaditaan – kukaan ei yritä tehdä hänestä rouhijaa. Voimahyökkääjän nimike ei tarkoita sitä. Voimahyökkääjä tarkoittaa sitä, että pelaaja käyttää kokoaan hyödyksi kiekon pitämisessä. Mitä enemmän pelaajalla on kiekko hallussaan, sitä useammin pelaaja voi myös luoda paikkoja, suomalais-GM jatkoi.

Ainakin tällä hetkellä Kekäläisen ja Blue Jacketsin päävalmentajan John Tortorellan kehittelemä ”Laine voimahyökkääjänä” -kokeilu on menossa pahasti metsään.

Laine viilettää NHL:ssä uransa synkimmässä putkessa, sillä hän on onnistunut tekemään edellisessä 16 ottelussaan vain yhden maalin ja kolme syöttöpistettä. Suomalaistykin tehotilasto pakkasella hyytävin lukemin -10.