Nashville Predatorsin Eeli Tolvasen läpimurto NHL-seuransa kärkikentällisiin on ollut yksi tämän kauden suomalaistarinoista Pohjois-Amerikassa.

Nyt 21-vuotiasta suomalaistykkiä kahden kauden ajan AHL:ssä valmentanut Karl Taylor tietää perimmäiset syyt hyökkääjän NHL-läpimurron taustalla.

– Hän on tehnyt töitä. Kaikki mitä pyysimme häneltä, hän teki. Emme kuulleet häneltä lainkaan valitusta. Hän teki paljon töitä kehityskohteidensa eteen. Kauden lopussa hän kuului jo alivoimanelikkoomme, Taylor paljastaa The Athleticille Tolvasen kehityksestä superlupauksen heikkoutena pidetyn oman pään puolustamisen osalta.

– Hän blokkasi laukauksia, pelasi fyysisesti sekä teki maaleja. (Predatorsin päävalmentaja) John Hynes itse kertoi hänen kiekottoman pelinsä kehittymisen olevan perimmäinen syy siihen, että hän on nyt Nashvillen kokoonpanossa.

– Hän on tehnyt maaleja ja pelannut ylivoimaa. Hän on ollut tuottelias, mutta silti hänen viidellä-viittä-vastaan pelaamisensa ilman kiekkoa on se osa-alue, joka pitää hänet kokoonpanossa, Taylor näkee.

Myös Predators-käskijä Hynes itse on samoilla linjoilla.

– Mielestäni se (AHL) on loistava koulu pelaajille. Jokaisen reitti on omanlaisensa. Jotkut ovat samantien valmiita NHL:ään, joiltakin se ottaa kauden tai kaksi. Emme kiirehtineet hänen kanssaan. Hän ymmärsi, että kyse on prosessista, oli valmis käymään sen läpi ja on nyt valmis NHL:ään, Hynes näkee.

Entinen ykköskierroksen varaus on takonut tämän kauden 28 ottelussa jo tehot 8+8=16 ollen joukkueensa neljänneksi tehokkain pistemies.