Jokereissa itsensä maailman tietoisuuteen pelannut Eeli Tolvanen on vihdoin jääkiekkoa seuraavien huulilla myös Atlantin toisella puolella. Nashville Predatorsin maalipörssin kärkipaikasta vain yhden täysosuman päässä oleva NuPS-kasvatti on 30 otteluun tehot 10+9.

Myöhään eilisiltana tullut NHL-kauden kymmenes kihaus oli vähintään yksi vihtiläislähtöisen hyökkääjän upeimmista tänä vuonna. Tolvanen otti kiekon saatuaan pari askelta maalia kohti ja pääsi virittämään lämärinsä. Vastustamaton laukaus päätyi millintarkasti Kevin Lankisen vartioiman Chicago Blackhawks -maalin etuyläkulmaan.

Maali oli 21-vuotiaan laiturin NHL-kauden kuudes ylivoimalla, mikä oikeuttaa Predatorsin ykköspaikalle. Koko NHL:ssä hän on tilastossa jaetulla 14. sijalla.

NHL

@NHL
Eeli Tolvanen brought the heat and then some!

Tolvasen läpimurtokausi oli 2017-18. 179 senttiä pitkä hyökkääjä nakutti KHL:n runkosarjassa 49 otteluun tehot 19+17=36 ja pudotuspeleissäkin syntyi kuusi maalia 11 otteluun. Hän edusti Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisojen lisäksi myös miesten MM-kisoissa ja olympialaisissa. Tolvanen teki pisteitä vähintään piste per peli -tahdilla jokaisessa maajoukkueturnauksessaan.

Tämän NHL-kauden tehot 30 otteluun ovat 10+9=19.