Oulussa nähtiin syvällä rypevän Kärppien ja 3-1-voitolla pudotuspelipaikan varmistaneen Sportin kohtaamisessa torstaina karmean näköinen tapaus. Isäntien suurlupaus Aatu Räty menetti tasapainonsa laidan lähellä kovassa vauhdissa lentäen pää ja niskat edellä seinään.

Pelaaja keräili itseään järkyttävältä näyttäneen pommin jälkeen tovin, ja vaikka 18-vuotias pelaaja makasi maassa tuskallisen kauan, sai hän onneksi liikuteltua heti raajojaan.

Kärppien luotsi Mikko Manner kertoi tilasta Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Aatun tilanne on onneksi hyvä. Säikähdetiin kaikki lujaa, mutta hän oli pystyssä. Todennäköisesti oli onni onnettomuudessa.

– En osaa sanoa, että koska hän palaa kehiin, mutta vakavammilta skenaarioilta vältyttiin.

Kärpät sössi upeasti puolustanutta Sportia vastaan jo viidennen tappion putkeen pudoten suorien puolivälieräpaikkojen ulkopuolelle. Se on hävinnyt viisi edellistä peliään maalierolla 6-16, ja joukkueen edellinen voitto on irronnut luovutuksella.

Torstaissakaan ei ollut montaa hyvää asiaa. NHL:ään todennäköisesti ykköskierroksella seuraavassa draftissa varattavan pelurin tapaus oli – lopulta.

– Se oli päivän todellinen ilouutinen tästä matsista, Manner hymähti viitaten kauden 35 kamppailussa tehot 3+3=6 (0) tehneen pelaajan selviämiseen ilmeisen vähällä.

Liigan runkosarjan on tarkoitus loppua tiistaina, ja ihan oikeasti fakta on se, että Kärpät on joutumassa tällä hetkellä pudotuspelien avauskierrokselle – eikä se siis ole tyrkyllä suoraan puolivälieriin.

– Nyt vaan jatketaan taistelua. Harmittaa tosi lujaa, voisi olla vaikka kuinka syvissä. On tullut itsekin ruoskittua itseä monta kertaa kauden aikana. Nyt ei ole siihen aikaa, vaan tulee sisuuntua.

Liiga perjantaina klo 18.30:
TPS-Ässät
HIFK-Pelicans
SaiPa-KooKoo