Miro Heiskasella koittaa pian tilipäivä. Hänen tulokassopimuksensa Dallas Starsin kanssa päättyy tähän kauteen. Hänen nykyinen vuosipalkkansa on noin 895 000 dollaria, joten luvassa on jättimäinen korotus.

Tilanne kiinnostaa Pohjois-Amerikassa paljon, sillä Heiskanen on muutamassa vuodessa kehittynyt yhdeksi Dallasin tärkeimmäksi pelaajaksi. NHL-toimittaja Mike Heikalta kysyttiinkin Twitterissä, onko Heiskasen sopimusasia edennyt.

– Tiedustelen asiaa, mutta arvaukseni on, että molemmat osapuolet odottavat Cale Makarin avaavan markkinat. Uskon, että Heiskasta ja Makaria tullaan vertaamaan paljon heidän uriensa aikana, Heika kirjoittaa.

Heiskanen ja Makar varattiin peräkkäisinä pelaajina vuoden 2017 varaustilaisuudessa. Suomalainen meni kolmantena ja kanadalainen heti perään neljäntenä. Makar on kuitenkin kuronut kaksikon eroa umpeen ja kenties mennyt ohikin. Heiskasta pidetään hieman luotettavampana puolustajana, mutta Makar on edellä hyökkäyspelaamisessa.

Heikan mukaan siis odotellaan, että Makar tekee sopimuksensa ensin. Heiskanen saa todennäköisesti hieman pienemmän diilin. Makar on tällä kaudella iskenyt 28 NHL-ottelussa tehot 4+23=27. Heiskanen on nakuttanut 38 matsissa tehot 6+15=21.