Liigan pudotuspelit alkavat tänään pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Suomessa nähtiin pudotuspelikiekkoa keväällä 2019 eli kaksi vuotta sitten.

Rovaniemeläinen Mikko Aine päätti järjestää näyttävän tempauksen pudotuspelien kunniaksi. Kiekkoihmiset ovat tunnetusti fanaattista ja asialleen omistautuvaa porukkaa, mutta kyseessä on varmasti silti jonkinlainen heittäytymisen Suomen ennätys.

Aine lupasi Jääkiekon Olohuone Facebook-ryhmässä, että heti mestaruuden ratkettua hän hyppää pyörän selkään ja polkee mestaruuden voittaneen Liiga-seuran jäähallille. Päälleen hän pukee mestarijoukkueen pelipaidan.

– Heti, kun idea tuli päähän, niin tiesin, että se on ihan mahdollinen toteuttaa. Viime kesänä poljin 1700 kilometriä pyörällä. Kun pudotuspelit nyt alkaa parin vuoden tauon jälkeen, niin päätin tehdä tällaisen hullun lupauksen, Aine taustoittaa.

– Kannatan Tapparaa, mutta poljen vaikka Ilves voittaisi. Onhan se tietysti aika kiusallista, jos poljen Tappara-fanina Hakametsään Ilves-paidassa. Mutta elämässä on isompiakin asioita, että ei se ole niin vakavaa.

Rovaniemeltä lyhin pyöräilymatka olisi Ouluun.

– Lätkäfanina ajattelen, että mielellään jokin pienempi seura saisi mestaruuden voittaa, mutta kyllä Kärppien mestaruus kelpaa myös, kun Ouluun on vain 200 kilometriä matkaa.

Pyöräilymatkaa ei tehdä pelkästään jääkiekon nimissä, vaan Aine kerää samalla rahaa hyväntekeväisyyteen ja mielenterveystyöhön. Voit tutustua hyväntekeväisyyskampanjaan tarkemmin tästä.

– Mieli ry:llä on valmis keräyssivu, jolle voi perustaa oman tempauksen ja kerätä sitä kautta rahaa. Mielenterveysongelmat koskettaa meitä kaikkia, Aine kommentoi.

– Kaikille joukkueille ja kannattajille toivotan tasapuolisesti hyvää kevättä. Seurataan, miten pyöräily etenee ja onko määränpää Oulu vai pahimmassa tapauksessa Helsinki.