Columbus Blue Jacketsia läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline laukoo The Athleticin kysymyspalstalla varsin suoran mielipiteen Patrik Laineen kehonkielestä joukkueen viime otteluissa.

Jarmo Kekäläisen johtamaa ohiolaisseuraa läheltä vuosien ajan seurannut toimittaja näkee Laineen tekemisessä rutkasti parantamisen varaa.

– Jos arvioisin Laineen kehonkieltä vain näkemäni perusteella, sanoisin, että se on jossain välillä ”ei voisi vähempää kiinnostaa” ja ”haluan pois täältä”, Portzline laukoo.

Myös Laineen käytös kaukalon ulkopuolella on jättänyt Portzlinen mielestä parantamisen varaa.

– Toimittajan kannalta katsottuna hän antaa usein erinomaisia sitaatteja, mutta myös median kanssa toimiessaan hän vaikuttaa hieman ylimieliseltä, Portzline lataa.

Sisäpiiritoimittaja antoi myös arvionsa suomalaistähden seuraavan sopimuksen kestosta. Portzline ei usko Blue Jacketsin ja Laineen pitkäaikaiseen liittoon – ainakaan aluksi.

– Uskoisin, että Laineen kanssa solmitaan yksivuotinen jatkosopimus, minkä jälkeen hän olisi edelleen rajoitettu vapaa agentti. Laineella on myös oikeus riitauttaa sopimuksensa välimieskäsittelyssä. Tilanne on hieman hankala, mutta veikkaan tulossa olevan vuoden sopimuksen.

Laine tienaa nykyisestä, kaksivuotisesta sopimuksestaan keskimäärin 6,75 miljoonaa dollaria kaudessa.