C Moren leijonaääni Antero Mertaranta paljastaa MTV Urheilulle mitalisuosikkinsa perjantaina käynnistyvissä MM-kisoissa.

Mertaranta nostaa eurooppalaisnelikon Latvian kisojen ennakkosuosikeiksi.

– Veikkaan, että tänä vuonna kolme parasta joukkuetta tulevat Euroopasta. Se tarkoittaa sitä, että Tshekki on vahva, Venäjä on vahva ja Ruotsi on vahva. Ikuinen klisee on, että Suomi on suosikki neljän parhaan joukkoon. Kun nyt tarkastelee joukkueiden kokoonpanoja ja näkee, että on poikkeuksellinen vuosi, se sataa ehdottomasti Suomen laariin. Se on ilmiselvä asia, ”Mertsi” näkee.

Leijonista kultakurkku nostaa esille ennen kaikkea kaksi nimeä.

Anton Lundell kiinnostaa minua todella paljon monessa mielessä. Jos miettii Kaapo Kakon MM-kisoja kahden vuoden takaa, ne alkupelit menivät ihan lennossa. Se sitten siitä pikkuisen hiipui. Minua kiinnostaa näin nuoren pelaajan kohdalla, millainen hänen turnauskestävyytensä on. Hänhän on äärimmäisen lahjakas pelaaja ja hieno urheilija, Mertaranta tietää.

– Toisessa päässä seuraan ehdottomasti Petri Kontiolaa. Jos mietitään, minkälaisen tykkikauden hän pelasi Liigassa. Kontiola on edellisen kerran ollut MM-kisoissa vuonna 2015 eli kuusi vuotta sitten, Mertaranta huomauttaa.

– Tässä on vähän sellainen Raipe-ilmiö. Raipe (Helminen) jäi aikoinaan melko aikaisin jo maajoukkuekuvioista pois, mutta sitten Curren (Lindström) ja Aran (Hannu Aravirta) aikana hänet kaivettiinkin naftaliinista esiin, ja loppu on historiaa, Mertaranta muistelee.

Leijonien MM-kisaurakka käynnistyy lauantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.