Turnauksen heittopussiksi julistettu Italia yllätti MM-kisojen ensimmäisen kierroksen ottelun avauserässä Saksaa vastaan. Koronaviruksen höykyttämä saapasmaan joukkue jopa johti hetken ottelua, mutta erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Toiseen erään tuli uudenlainen Saksa. NHL-apu Tobias Rieder aloitti noin neljä minuuttia erän avauskiekon jälkeen hirvittävän rökityksen.

Toni Söderholmin luotsaama Saksa otti toisen erän nimiinsä lukemin 5-0 muuttaen ottelun lukemiksi 7-2. Erä loppui kuitenkin vääränlaiseen selkäsaunaan, kun Jonas Müller taklasi Italian Marco Rosaa ikävän näköisesti selkäpuolelta. Taklauksen näet tästä linkistä.

Taklausta seurannut ottelurangaistus ja viiden minuutin alivoima ei kuitenkaan saksalaisia suuresti hetkauttanut, sillä se voitti ottelun maalein 9-4. Saksan valmennusryhmään kuuluvat myös apuvalmentaja Ville Peltonen ja maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhanen, kun taas Italian penkin takana apuvalmentajan roolissa on Riku-Petteri Lehtonen.