Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi pääsevät jatkamaan Stanley Cup -taistelua NHL:ssä pudotuspelien toiselle kierrokselle. Se varmistui maanantaiyön 5-2-voitossa St. Louis Bluesista, joka jäi jalkoihin lopulta tylysti voitoin 4-0.

Avs-leirissä ei lähdetty keulimaan, vaikka parin paremmuus ratkesikin varsin selvällä tavalla.

– Tämä oli luultavasti vaikein peli meille, mutta pelasimme silti melko hyvin. Veikkaan, että olemme toisen osan tavoin onnellisia pelitavastamme. Paketoimme sarjan kahdessa viimeisessä pelissä todella hyvin, Rantanen iloitsi Coloradon nettisivuilla.

Alkukesän aiemmissa pudotuspelimatseissa maalipaikkoja urakalla tuhlaillut Rantanen osui nyt vihdoin saalistettuaan ratkaisupelissä tehot 1+1 – ja osuma oli totta kai pelin voittomaali. Nousiaisten ylpeyden koko pudotuspelirupeaman saldo on 1+6=7, jolla irtoaa pistepörssin kuudes sija.

– Löysimme tavan pelata sellaista jauhavaa kiekkoa. Kaikki tietävät, että meidän leiristä löytyy nopeutta ja taitoa, mutta pudotuspeleissä on maltettava myös jauhaa. Teimme sitä parissa viimeisessä matsissa.

Kahden pisteen Rantanen (+1) sai peliaikaa reilut 22 minuuttia. Toinen Stanley Cup -mestaruuden jahtia jatkava sinivalkoinen, eli Joonas Donskoi jäi pisteittä (0) vajaan 15 minuutin urakassaan. Bluesin leiristä kautensa päätti maailmanmestari Niko Mikkola (0+0, 13.10, -1).

Nyt pikkuisen huilin saava Colorado kohtaa kakkoskierroksella joko Vegas Golden Knightsin tai Minnesota Wildin. Parin voitot ovat ensiksi mainitulle 3-1.

LUE MAANANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Tuukka Rask ilmiömäisessä vireessä – torjui Bruinsin jatkoon huikeassa kiekkosateessa

”Suomalaissarja” menee sittenkin tiukoille: Juuse Saros on tolkuttomassa iskussa – pisti historiakirjat uusiksi toisessa pelissä peräkkäin!