Leijonat nappasi tiistai-illan MM-kamppailussa komean 5-2-voiton Norjasta.

Suomen joukkue hallitsi suurimmaksi osaksi kaukalon tapahtumia, mutta siitäkin huolimatta Norja oli ottelussa kertaalleen johdossa, ja päätöserän alussa ainoastaan yhden maalin takaa-ajoasemassa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan turnauksen kaikki ottelut ovatkin olleet haastavia ja tasokkaita. Sillä ei ole ollut merkitystä, missä sarjoissa vastustajien pelaajat pelaavat.

– En tiedä, miltä se telkkarista näytti, mutta vaatimustaso oli tänäänkin kova. Aivan tosissaan jätkät joutuivat vääntämään, että saivat pidettyä edes kaksi sekuntia kiekkoa lavassa. Kukaan ei pääse täällä helpolla, oli sitten vastassa Yhdysvallat, Kazakstan tai Norja, Jalonen huomautti.

Norja-voitossa Leijonien pelaajat saivat onnistumisia laajalla rintamalla, kun myös kisojen ensikertalaiset pöllyttivät verkkoja. Jalosen mukaan onnistumiset ovat arvokkaita jatkoa ajatellen.

– Kyllä se aina keventää tunnelmaa ja parantaa jätkien itseluottamusta. Kaikki olivat myös tehtyjä maaleja, eikä mitään sutaisuja. Ammattimiesten maaleja, Jalonen kehui.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen