Leijonat kohtaa MM-kisojen kolmannessa ottelussaan Norjan. Lähtökohtaisesti Suomi on selvä ennakkosuosikki, mutta viime matsin shokkitappion jälkeen ylimielisyyteen ei ole varaa.

Vastustaja Norja on pelannut kisoissa kaksi ottelua. Ensin joukkue hävisi Saksalle 1-5 ja tämän jälkeen voitti Italian 4-1.

Norjan puolustuspeli on ollut tähän mennessä hieman heikkoa. Leijonilla on hyvät mahdollisuudet palautella itseluottamusta ja saada useille ketjuille onnistumisia, jos hyökkäyspeliin ollaan saatu tarvittavaa ruutia.

Leijonien ketjut

Suomen kokoonpanoa on muutettu kovalla kädellä Kazakstan-ottelun jälkeen. Anton Lundell on nostettu keskushyökkääjäksi, ja Arttu Ruotsalainen on siirretty laitaan. Ketjun täydentää Niko Ojamäki.

Yhdysvallat-matsissa loistanut Jussi Olkinuora palaa tolppien väliin. Luukkuvahtina toimii Harri Säteri.

Kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto

22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
3 Olli Määttä – 2 Ville Pokka

21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
55 Atte Ohtamaa – 7 Oliwer Kaski

76 Jere Sallinen – 13 Mikael Ruohomaa – 48 Valtteri Puustinen
52 Mikael Seppälä –39 Kim Nousiainen

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Poissaolot/loukkaantumiset

Viime otteluiden totutusta kokoonpanosta sivussa ovat hyökkääjät Jere Karjalainen ja Teemu Turunen sekä puolustaja Petteri Lindbohm. Tiedettävästi kenelläkään ei ole terveyshuolia, vaan kyse on tavallisesta rotaatiosta.

Sivussa pelaavasta kokoonpanosta ovat viime otteluiden tapaan Peter Tiivola, Valtteri Puustinen, Axel Rindell ja Janne Juvonen.

Kommentit pelin alla

Leijonien kentällisiä on myllätty tappiollisen Kazakstan ottelun jälkeen. Apuvalmentaja Mikko Manner uskoo, että muutokset tuovat peliin uutta energiaa.

– Meillä on täällä viisi kentällistä ukkoja mukana. Nyt tulee kolmas peli neljään päivään. Haluamme jakaa vähän vastuuta. Haluamme, että kaikki pelaajat kokevat itsensä arvokkaiksi ja tärkeiksi. Sieltä voi tulla sellaista ennakkoluulottomuutta, mitä tarvitsemme ehdottomasti tehokkuuden lisäämiseen, Manner sanoi ottelun alla MTV Urheilun mukaan.

Seuraa näitä

Seurantaan kannattaa ottaa Leijonien uusi ykkösketju. Aiemmin Hannes Björnisen sentteröimä vitja oli nelosketjuna. Nyt se on merkitty ykkösketjuksi ja aiheesta. Annetaanko Marko Anttilalle ja Björniselle nyt entistäkin suurempaa vastuuta?

Huomiota kannattaa kiinnittää tänään Leijonien hyökkäyspeliin. Jääkö Suomi jälleen laitojen läheisyyteen, vai pystyykö Leijonat murtautumaan Norjan pakkien ohi parhaille maalipaikoille?

LUE MYÖS: Leijonat kohtaa tänään Norjan – tässä ovat vastustajan suurimmat tähdet!

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioi MTV3-kanava ja C More. Kamppailu alkaa kello 20.15, mutta ottelua ennakoidaan myös studiossa. MTV3:n studiolähetys alkaa kello 20.00 ja C Moren jo kello 19.30.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, voit seurata kamppailu myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.