Leijonilla on torstai-iltana edessään ennakkoon jääkiekon MM-kisojen helpoin ottelu, kun vastaan asettuu Italia.

Suomi pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä joukkueella on takanaan kaksi voittoa ja yksi voittolaukauskilpailun jälkeinen tappio. Viimeisimmässä ottelussa Leijonat kukisti Norjan maalein 5-2.

Italia on puolestaan lohkossa viimeisenä, kun se on hävinnyt kolmesta ottelustaan jokaisen. Viimeisimmässä kamppailussa se taipui kisaisäntä Latvialle maalein 0-3.

Leijonien ketjut

Leijonien kokoonpano elää hieman Norja-ottelusta, kun hyökkäyksessä Mikael Ruohomaa saa huilivuoron ja Peter Tiivola nousee nelosketjun keskelle. Puolustuksessa Petteri Lindbohm tekee paluun Mikael Seppälän väistyessä tieltä. Sen lisäksi pakkipareja on hieman muutettu.

Aloittavana maalivahtina toimii toistamiseen näissä kisoissa Harri Säteri. Myös Janne Juvonen pääsee vihdoin katsomosta joukkueen mukaan ja toimii varamaalivahtina.

Suomen kentälliset:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen – 47 Peter Tiivola – 48 Valtteri Puustinen

6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka
40 Petteri Lindbohm –39 Kim Nousiainen

29 Harri Säteri (31 Janne Juvonen)

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonien joukkueessa on tällä hetkellä erinomainen terveystilanne, eikä Suomen Jääkiekkoliitto ole tiedottanut yhdestäkään loukkaantumisesta.

Nykytilanteen myötä joukkueessa on käynnissä todella kova kilpailu pelipaikoista, sillä mukana on peräti 28 pelaajaa.

Italia-ottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäävät: Jere Karjalainen, Teemu Turunen, Mikael Ruohomaa, Mikael Seppälä, Axel Rindell ja Jussi Olkinuora.

Kommentit pelin alla

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli Norja-ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen usean miesten arvokisojen ensikertalaisen onnistuttua myös tehopisteiden valossa. Jalonen uskoo, että kyseiset onnistumiset auttavat pelaajia ja samalla koko joukkuetta jatkossa.

– Kyllä se aina keventää tunnelmaa ja parantaa jätkien itseluottamusta. Kaikki olivat myös tehtyjä maaleja, eikä mitään sutaisuja. Ammattimiesten maaleja, Jalonen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Samalla Jalonen kertoi myös, että hän on ollut tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat käsitelleet vaikeat tilanteet pelin sisällä. Esimerkiksi Norja-ottelussa Suomi oli tappiolla, mutta nousi pian rinnalle ja meni päätöserässä omia menojaan.

– Me luotetaan omaan tekemiseen. Ei mitään spesiaalia. Korostetaan niitä meidän vahvuuksia. Ei ole ollut tarvetta hermostua vielä tässä turnauksessa, eikä välttämättä ole missään vaiheessa, Jalonen kertoi.

Seuraa näitä

MM-kisat nelosketjuna aloittanut, mutta Norja-ottelussa ykkösketjuksi nostettu Mäenalanen-Björninen-Anttila on ollut yksi koko kisojen parhaimmista kentällisistä. Kolmikko saa ottelusta toiseen luotua hyvin painetta vastustajan päätyyn. Tätä energistä ketjua kannattaa seurata.

Myös Jere Innala sai edellisottelussa loistavia onnistumisia ja hänet valittiinkin joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Ensi kaudeksi HIFK:hon siirtyvä hyökkääjä on varmasti vaikea pideltävä Italian puolustukselle.

Seuraa myös Arttu Ruotsalaisen otteita. Hyökkääjä saapui kisoihin NHL-vahvistuksena, mutta ensimmäiset kolme ottelua ovat olleet enemmän tai vähemmän tuskaisia ja maalitili on yhä avaamatta. Mahdolliset onnistumiset Italiaa vastaan voivat saada nuoren hyökkääjän itseluottamuksen kuntoon ennen tärkeämpiä pelejä.

LUE MYÖS: Leijonat kohtaa tänään Italian – tässä ovat vastustajan suurimmat tähdet!

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioi MTV3-kanava ja C More. Kamppailu alkaa kello 20.15, mutta ottelua ennakoidaan myös studiolähetyksessä. MTV3:n studio käynnistyy kello 20.00 ja C Moren jo kello 19.30.

Mikäli et pääse tv-ruudun äärelle, voit seurata ottelua myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.