Leijonilla on lauantai-iltana edessään jääkiekon MM-kisojen alkulohkon yksi mielenkiintoisimmista matseista. Vastassa on loistavat alkukisat pelannut Saksa.

Leijonat on kisojen ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt yhtäkään ottelua varsinaisella peliajalla. Huonosti ei mene Saksallakaan, sillä joukkue on sarjataulukossa vain pisteen päässä Suomesta. B-lohkon voittaja ei vielä tänään ratkea, mutta on sanomattakin selvää, että tällä kamppailulla on valtava merkitys siihen, kuka lohkon lopulta voittaa.

Leijonien ketjut

Leijonien kokoonpano elää hieman Norja-ottelusta, kun hyökkäyksessä Mikael Ruohomaa saa huilivuoron ja Peter Tiivola nousee nelosketjun keskelle. Puolustuksessa Petteri Lindbohm tekee paluun Mikael Seppälän väistyessä tieltä. Sen lisäksi pakkipareja on hieman muutettu.

Aloittavana maalivahtina toimii toistamiseen näissä kisoissa Harri Säteri. Myös Janne Juvonen pääsee vihdoin katsomosta joukkueen mukaan ja toimii varamaalivahtina.

Suomen kentälliset:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen – 13 Mikael Ruohomaa – 38 Teemu Turunen

6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka
40 Petteri Lindbohm –39 Kim Nousiainen

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

LUE MYÖS: Leijonat kohtaa tänään Saksan – tässä ovat vastustajan suurimmat tähdet!

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonien joukkueessa on tällä hetkellä erinomainen terveystilanne, eikä Suomen Jääkiekkoliitto ole tiedottanut yhdestäkään loukkaantumisesta.

Italia-ottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäävät: Jere Karjalainen, Valtteri Puustinen, Peter Tiivola, Mikael Seppälä, Axel Rindell ja Jussi Olkinuora.

Kommentit pelin alla

Kommentit lisätään Leijonien lehdistötilaisuuden jälkeen.

Seuraa näitä

Leijonien uusittu kakkosketju oli kovassa lennossa viime ottelussa. Etenkin Arttu Ruotsalaisesta ja Anton Lundellista hohkaa ratkaisuhalukkuus läpi. Kummallakin hyökkääjällä on erinomainen laukaus, mutta vielä tulos on jäänyt laihaksi.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös kokeneen Petri Kontiolan peliin. Jalka ei enää kulje niin kovaa kuin muutama vuosi sitten, mutta hänen peliälynsä on yhä poikkeuksellinen. Kontiola tekee paljon pieniä älykkäitä siirtoja hyökkäysalueella, jotka pitävät hyökkäyspeliä hengissä. Näissä MM-kisoissa hän on painanut myös paljon töitä puolustussuuntaan.

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioi MTV3-kanava ja C More. Kamppailu alkaa kello 20.15, mutta ottelua ennakoidaan myös studiolähetyksessä. MTV3:n studio käynnistyy kello 20.00 ja C Moren jo kello 19.30.

Mikäli et pääse tv-ruudun äärelle, voit seurata ottelua myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.