Kanada olisi tarvinnut Suomesta voiton päästäkseen varmasti jatkoon. Toisin kävi, ja nyt Kanadan täytyy jännittää Latvian ja Saksan peliä.

Viimeisistä paikoista puolivälieriin taistelevat juuri Kanada, Latvia ja Saksa. Kazakstan on samoissa pisteissä Kanadan kanssa, mutta sillä ei ole enää mahdollisuuksia pudotuspelivaiheeseen.

Lohkon keskellä olevat sijoittuvat seuraavasti:

3. Kanada, 7 ottelua, 10 pistettä
4. Kazakstan, 7 ottelua, 10 pistettä
5. Saksa, 6 ottelua, 9 pistettä
6. Latvia, 6 ottelua, 9 pistettä

Kanada on Kazakstanin edellä, koska se voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen. Saksa ja Latvia eivät ole pelanneet luonnollisesti vielä keskenään, joten Saksa on paremman maalieronsa turvin edellä.

Jos Saksa voittaa Latvian varsinaisella peliajalla:

3. Saksa, 12 pistettä
4. Kanada, 10 pistettä
5. Kazakstan, 10 pistettä
6. Latvia, 9 pistettä

Jos Latvia voittaa Saksan varsinaisella peliajalla:

3. Latvia, 12 pistettä
4. Kanada, 10 pistettä
5. Kazakstan, 10 pistettä
6. Saksa, 9 pistettä

Jos Saksa voittaa Latvian varsinaisen peliajan jälkeen:

3. Saksa, 11 pistettä
4. Latvia, 10 pistettä
5. Kanada, 10 pistettä
6. Kazakstan, 10 pistettä

Kun tasapisteissä on kaksi joukkuetta, keskinäisen ottelun voittaja ratkaisee joukkueiden paremmuuden sarjataulukossa. Kun tasapisteissä on enemmän joukkueita, lasketaan seuraavaksi yhteen pisteet tasapisteissä olevien joukkueiden kesken.

Saksan voittaessa Latvian varsinaisen peliajan jälkeen tasapisteissä olevien joukkueiden välisistä otteluista Kanadalla on kolme pistettä, Latvialla kolme ja Kazakstanilla kaksi. Kanadan ja Latvian ollessa tasapisteissä ratkaisevaan asemaan nousee keskinäisten otteluiden maaliero. Kanadalla tämä on yhdellä huonompi, joten Latvia pääsisi sen turvin jatkoon.

Jos Latvia voittaa Saksan varsinaisen peliajan jälkeen:

3. Latvia, 11 pistettä
4. Saksa, 10 pistettä
5. Kanada, 10 pistettä
6. Kazakstan, 10 pistettä

Tässä skenaariossa Saksa, Kanada ja Kazakstan ovat kaikki voittaneet keskinäisistä peleistään yhden ja hävinneet yhden varsinaisella peliajalla. Saksan maaliero näistä peleistä on +1, Kanadan 0 ja Kazakstanin -1.

Eli Kanada toivoo nyt Saksan ja Latvian ratkaisevan paremmuutensa varsinaisella peliajalla. Kumpi hyvänsä voittaakaan varsinaisella peliajalla, Kanada pääsee puolivälieriin. Mutta jos ottelu menee jatkoajalle, Kanada on varmasti ulkona turnauksen kahdeksan parhaan joukosta.

Latvia ja Saksa kohtaavat toisensa kello 20.15 Suomen aikaa.