Poliittisista syistä valokeilaan MM-kisoissa joutunut Valko-Venäjä on antanut potkut päävalmentajalleen Mihail Zaharoville.

Valko-Venäjän kisat menivät penkin alle, sillä joukkue jäi toiseksi viimeiseksi perässään vain umpisurkea ja vajaamiehinen Italia. Valko-Venäjän ainoa voitto tuli tosin Ruotsia vastaan lukemin 1-0.

Pitkän uran Valko-Venäjän nuoriso- sekä aikuisten maajoukkueissa tehnyt 59-vuotias Zaharov jätti erokirjeensä itse, minkä jälkeen maan jääkiekkoliitto hyväksyi sen yksimielisesti. Siitä, vaikuttiko maan poliittinen tilanne Zaharovin päätökseen tai painostettiinko miestä eroon, ei ole varmuutta.

Maan uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty 51-vuotias kanadalaisluotsi Craig Woodcroft, joka luotsasi kahden viime kauden ajan KHL-seura Dinamo Minskiä.

Valko-Venäjän pelaajien kesäloma on jäämässä lyhyeksi, sillä maa osallistuu jo elokuun lopulla Slovakiassa pelattavaan olympialaisten karsintaturnaukseen, jossa vastaan asettuvat isäntä Slovakian lisäksi Puola sekä Itävalta. Turnauksen voittajalle on tarjolla paikka vuoden 2022 talviolympialaisissa.