Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven arvo NHL:n siirtomarkkinoilla on kokenut huiman nousun kuluneen NHL-kauden aikana, arvioi mediajätti The Athleticin Daniel Nugent-Bowman.

Kiekkotoimittajan arvion mukaan Puljujärven voi tällä hetkellä laskea neljän koskemattoman Oilers-pelurin listalle. Muut nimet ovat Connor McDavid, Leon Draisaitl sekä nuori tähtipuolustaja Darnell Nurse.

– Mikäli GM Ken Holland ei saa tajunnanräjäyttävää tarjousta, ei ole mitään mahdollisuutta sille, että Puljujärvi liikahtaisi tänä kesänä, toimittaja lataa.

– Puljujärvi paransi peliään läpi koko kauden tehtyään paluun NHL:ään. Hän pelasi McDavidin rinnalla suurimman osan kaudesta ja oli joukkueensa viidenneksi paras maalintekijä 15 täysosumallaan. Puljujärvi on ensi kaudella top 6-laituri 1,175 miljoonan euron vuosipalkalla! Sellaisesta kannattaa pitää kiinni, Nugent-Bowman perustelee väitteensä.

Puljujärvi iski Oilersin osalta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle päättyneen NHL-kauden runkosarjassa pelaamissaan 55 ottelussa tehot 15+10=25 ollen joukkueensa viidenneksi paras maalintekijä – vain yhden maalin verran Nursen ja Ryan Nugent-Hopkinsin perässä.