Suomalaishyökkääjien Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämä Colorado Avalanche on ajautunut NHL:ssä yllättäen todella tukalaan rakoon. Taannoin huikeassa voittoputkessa marssinut Avs on enää yhden tappion päähän kesälomista.

Joukkue johti keskiviikon vastaisena yönä Vegas Golden Knightsia vastaan pudotuspelien toisen kierroksen viidettä kohtaamista jo 2-0, mutta lopulta se suli noloon 2-3-tappioon.

Rantanen syötti avausmaalin, Donskoi iski toisen. Sen jälkeen Vegas alkoi töihin latoen päätöserässä reiluun kolmeen minuuttiin kaksi tasatilanteeseen johtanutta pömpeliä. Jatkoerä puolestaan ehti vanhentua vain 50 sekuntia, ja Vegas juhli jälleen – nyt voittoa.

Gabriel Landeskog oli kuitannut tilanteen tyynesti.

– Meidän täytyy mennä Vegasiin ja voittaa kiekkomatsi – se on niin yksinkertaista, voittomaalin aikaan kentällä ollut kippari sanoi.

Adrian Dater

@adater
Landeskog: "We got to go into Vegas and win a hockey game, it's that simple"

Coloradon tappiokierre on luokkaa karu, sillä nytkin se ehti karkaamaan ottelusarjassa johtoon voitoin 2-0. Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Avs ehti voittamaan ennen nykyistä kierrettä peräti 11 matsia putkeen.