Alle 20-vuotiaiden MM-pronssia, Liigan pronssia, miesten MM-hopeaa, NHL-tulokassopimus.

Anton Lundellin kiekkokausi 2020-21 oli pelaajalta suorastaan maaginen onnistuminen, eikä bensa näyttänyt loppuvan koneesta missään vaiheessa.

Hyökkääjä ponnisti pitkän kauden päätteeksi taalaliigan porteille viimeistään Latvian MM-jäiltä, jossa hän takoi 10 pelissä tehot 4+3=7 (+7).

– Turnauksella oli iso vaikutus minun itseluottamukseeni. Vastassa oli NHL-pelaajia, mutta pystyin taistelemaan hyvin ja tekemään tulosta. Oli kiva nähdä, että pystyn pelaamaan omaa peliäni ja omilla vahvuuksillani, HIFK:ssa menneen kauden pelannut hyökkääjä iloitsi NHL:n suomenkielisillä nettisivuilla.

Floridan vuoden 2020 ykköskierroksen 12. varaus suuntaa kesällä joukkueen leirille.

– Haluan tehdä vaikutuksen ja yrittää taistella paikasta joukkueessa. NHL on aina ollut unelmani, ja on todella jännittävää nähdä, mihin yllän harjoitusleirillä. Yritän vain tehdä parhaani.

Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan kanssa kolmivuotisen tulokaspahvin kirjoittanut espoolaistaustainen menee kohti tulevaa selvin sävelin.

– Edessä on paljon hyviä pelaajia. Ensimmäisenä tehtävänäni on kuitenkin näyttää valmentajille, että olen valmis NHL:ään.

– Haluan olla luotettava pelaaja, jonka valmennus voi laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Pystyn pelaamaan hyvää offensiivista peliä, luomaan paikkoja itselleni sekä myös ketjukavereilleni. Pyrin pelaamaan vahvasti molempiin suuntiin.

Jo nelinkertainen MM-mitalisti seuraa Barkovin lisäksi KHL-joukkue Avtomobilistin legendakippari Pavel Datsjukia.

– Katson yhä hänen highlight-videoitaan.