Tuskin sitä moni olisi ennen tämän NHL-kauden alkua uskonut, että neljän parhaan joukkueen ollessa jatkossa, suomalaisista Stanley Cupista taistelee vielä NY Islandersin Leo Komarov. Romuluisen suomalaishyökkääjän joukkue punnitsee ”välierissä” kivenkovan Tampa Bay Lightningin.

Vaikeaa Komarovin näkeminen mestaruustaistossa oli vielä alkuvuodesta, jolloin Islanders asetti suomalaishyökkääjän waiver-siirtolistalle. Yksikään porukka ei napannut häntä sieltä 24 tunnin aikana, ja Komarov jatkoi New Yorkissa.

Mutta, mainitut joukkueet kohtasivat viime kaudella samassa vaiheessa, ja silloin Tampa meni ottelusarjan (4-2) sekä koko NHL:n voittoon.

– Se oli tiukka taistelu silloin, ja olemme nyt innoissamme revanssimahdollisuudesta. Meidän pitää ikään kuin mennä Tampan läpi nyt. Luvassa on hauska ottelusarja, Matt Martin pyöritteli seuran kotisivuilla.

Muut Stanley Cupista pelaavat suomalaiset ovat Montreal Canadiensin Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen. Habs kohtaa omassa ottelusarjassaan Vegas Golden Knightsin.

– Uskomme meidän olevan hyvä joukkue, Martin tokaisi.

Viron Narvassa syntynyt Komarov iski runkosarjan 33 pelissä tehot 1+7 (+7), 12 pudotuspeliottelun saldo on 0+3 (0). Nyt hän on päässyt nauttimaan isoista päänahkoista.

– Tiesimme, että luvassa ei olisi helppoa rutistusta Pittsburgh Penguinsia tai Boston Bruinsia vastaan – mutta kauteen lähtiessä odotimme kyllä olevamme tässä paikassa. Olemme siitä iloisia ja ylpeitä, mutta homma on kesken. Tavoite on mennä päätyyn saakka, Martin jatkoi.

Jos nyt sellainen pienimuotoinen ihme käy, että Isles hoitelee Tampan perään Cupin finaalit, tulisi Komarovin palkintokaappiin siis maailmanmestaruuden kylkeen Stanley Cup. Se olisi jättimäinen sensaatio kaikkiaan.

Pudotuspelit alkavat sunnuntai-iltana kello 22 Tampan ja Islandersin kohtaamisella.