CHL-sarjojen CHL Import Draftin varaukset ovat nyt tehty. Varaustilaisuudessa varataan kahden kierroksen verran pelaajia Pohjois-Amerikan ulkopuolelta Kanadan huipputasoisiin junioriliigoihin, WHL:ään, OHL:ään ja QMJHL:ään.

Tänä vuonna suomalaispelaajan nimen huutamista ei tarvinnut odottaa pitkään. Koko varaustilaisuuden toista varausvuoroa hallussaan pitänyt WHL:n Everett Silvertips varasi Tapparan Niko Huuhtasen joukkueeseensa.

Muita ykköskierroksella varattuja suomalaisia ovat WHL-joukkue Regina Patsin varaama JYPin Joakim Kemell ja OHL:n Kingston Frontenacsin valitsema, Kärppien NHL:ään varattu maalivahti Leevi Meriläinen. Toisella kierroksella OHL-seura Sudbury Wolves varasi Jokereiden Kasper Kulonummen.

Meriläistä vaille kaikki nähtiin Pikkuleijonien MM-kisaryhmässä. CHL:ään varaaminen ei vielä tarkoita pelaajan satavarmaa siirtymistä kanadalaisjoukkueeseen, mutta vuonna 2019 jokainen kymmenestä suomalaisesta CHL-varatusta pelaajista teki sopimuksen Kanadaan.

Koronaviruksen vaikutuksesta viime vuonna varatuista suomalaisista vain kaksi kahdeksasta jätti siirtymättä CHL:ään. Ei ole tiedossa, miten voimakas vaikutus pandemialla on ensi kauden toteutumiseen. OHL:ää ei pelattu tällä kaudella ollenkaan, WHL:ssä ja QMJHL:ssä pelattiin enemmän tai vähemmän tynkä kausi.