Suomalaisten NHL-pelaajien teräsmieskaartiin lukeutuva Detroit Red Wingsin hyökkääjä Valtteri Filppula, 37, aikoo jatkaa uraansa myös tulevalla kaudella.

Uudelleenrakennuksen keskellä olevan ja NHL:n pohjilla rämpivän Red Wingsin riveissä tällä kaudella 38 ottelua tehoin 6+9=15 pelannut 16 NHL-kauden veteraani paljasti Yle Urheilulle antamassaan haastattelussa NHL:n olevan yhä ykköstavoitteena.

Tällä kaudella ajoittain pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle pudotettu vantaalainen ei sulkenut pois laskuista myöskään muita vaihtoehtoja. Yksi näistä saattaisi olla paluu Jokereihin.

– Ehkä siitä (katsomokomennuksesta) vanha mies ainakin alitajuisesti hieman sisuuntui ja aloin pelata paremmin. Loppukausi meni hyvin, kroppa on hyvässä kunnossa ja edelleen tekee mieli pelata. Katsotaan nyt sitten, että missä ura jatkuu, Filppula arvioi.

– Kyllä NHL on itselle ykkösvaihtoehto. Mutta täytyy nyt katsoa, mitä siellä on ja onko mitään. Sen jälkeen aletaan tarkastella muita vaihtoehtoja, Stanley Cup -voittaja paljastaa.

Filppula on pelannut NHL-urallaan kunnioitettavat 1056 runkosarjaottelua tehoin 197+333=530. Pudotuspelikokemusta työteliäällä hyökkääjällä on vyöllään 166 ottelun verran.