Tämän kesän NHL-varaustilaisuuden ennakkoon hehkutetuimman suomalaisnimen Aatu Rädyn uskotaan vaikeasta kaudestaan huolimatta olevan yhä selvä valinta ykköskierroksen varaukseksi.

The Hockey Writers -sivusto uskoo vielä vähän yli vuosi sitten jopa potentiaalisena ykkösvarauksena pidetyn hyökkääjälupauksen sijoituksen draftissa pyörivän tällä hetkellä 20:n tietämillä. Sivusto arvioi suomalaislupauksen tulevaksi osoitteeksi perinteikästä Boston Bruinsia.

– Tarjolla on useita varmoja valintoja, jotka eivät varsinaisesti ole jännittäviä, mutta voivat olla kohtalaisia ehdokkaita prospektipoolin täytteeksi. Yksi nimi listalla nousee esille potentiaalisena suuren riskin ja suuren tuoton vaihtoehtona. Tämä nimi on suomalaishyökkääjä Aatu Räty.

– Vielä hetki sitten Rädyn valuminen ykköskierroksen jälkimmäiselle puoliskolle vaikutti täydeltä mahdottomuudelta. Vaikean kauden jälkeen (Kärpissä 35 ottelua ja kuusi tehopistettä) kysymykset Rädyn kokonaisvaltaisesta tasosta sekä hyökkäysvoimasta ovat kuitenkin nousseet esille. Hänen pelaamisensa ei välttämättä näyttänyt huonolta, se ei vain vastannut häneen kohdistuneita odotuksia.

– Tämä johti siihen, että pelaaja jätettiin jopa ulos Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta huolimatta siitä, että hän on yksi maan suurimmista lupauksista.

Amerikkalaissivusto uskoo yhä Rädyn nousevan tulevaisuudessa NHL:n kärkiketjujen pelaajaksi.

– Hänen potentiaalillaan varustetut pelaajat harvoin tipahtavat top 10:n ulkopuolelle. Hänellä on kaikki työkalut kehittyä ykkösketjun sentteriksi, joka voi pelata yli 20 minuuttia illassa ja olla osa ylivoimakoostumuksia. Täytyy muistaa, että hän iski 16-vuotiaana alle 20-vuotiaiden SM-liigassa 17 maalia ja 31 pistettä 41 ottelussa. Tuollainen talentti ei vain katoa yhdessä yössä. Hän tarvitsee kuitenkin aikaa kehittääkseen peliään ja kerätäkseen tarvittavaa itseluottamusta, jonka avulla hänen on mahdollista käyttää omaamaansa työkalupakkia, sivusto päättää.

NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden 1. kierroksen pelaajat valitaan 23. heinäkuuta. Loput kierrokset (2-7) ovat vuorossa seuraavana päivänä.