NHL:ssä edelliset kaksi kautta pelannut suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko viettää parhaillaan kesää kotikaupungissaan Turussa. New York Rangersin hyökkääjä pelasi tulokaskaudellaan 66 ottelua ja iski niihin 23 pistettä. Viime kaudella puolestaan 48 ottelussa syntyi 17 pistettä. Kautta vaikeuttivat luonnollisesti koronapandemian aiheuttamat karanteenit ja rajoitukset.

– Ei päästy Kanadaan matkustamaan ja pelattiin paljon samoja joukkueita vastaan, mikä tuntui välillä vähän puuduttavalta. Mutta hyvä, että saatiin edes tuollainen kausi pelattua, Kakko kommentoi ajatuksiaan Yle Urheilulle.

20-vuotias nuorukainen pelasi ennen NHL:ään lähtöä Liigassa TPS:n paidassa yhden täyden kauden. Siellä hän oli joukkueensa parhaita pistemiehiä. Myös maajoukkueessa Kakko on onnistunut tekemään tulosta sekä aikuisten että nuorten turnauksissa. NHL:ssä hän ei puolestaan ole saanut samaan tahtiin onnistumisia. Sen osa-alueen Kakko toivoo ja uskoo muuttuvan ensi kauden aikana.

– Itsekin olen sellainen pelaaja, että niitä (pisteitä) täytyisi tulla. Silloin kun viimeksi pelasin Suomessa, niin silloin homma toimi. Nyt on muutama kausi tuolla ollut vähän hiljaisempaa. Mutta olen ihan tyytyväinen viime kauteen, pelaaminen oli parempaa kuin edelliskaudella. Tässä on kaikki edellytykset sille, että pisteitäkin alkaa ensi kaudella tulla.

Rangers ei ole Kakon aikana joukkueenakaan menestynyt viime vuosina toivotulla tavalla. Hän uskookin joukkueen olevan nyt vahva ja menevän pudotuspeleihin ensi kaudella.

– Meillä on mielestäni aika hyvä nippu kasassa, ainakin paperilla. Peli ei kuitenkaan ollut sen näköistä, mitä sen pitäisi olla. Ehkä ihan hyvä, että joitain muutoksia tapahtui, että oltaisiin sitten playoffeissa ensi kaudella, Kakko viittasi uuteen päävalmentajaan Gerard Gallantiin, joka ottaa joukkueen vetovastuun.