Lahden Pelicans tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen Tapparasta tutun tshekkiläishyökkääjä Jiri Smejkalin kanssa.

Smejkal pelasi viime kaudella Tapparassa 48 ottelua tehoin 9+17=26. Pudotuspeleissä hän jäi tehoitta yhdeksässä kamppailussa. Alkukaudesta hän ansaitsi päähänsä myös kultakypärän.

24-vuotias hyökkääjä edusti kotimaataan kevään MM-kisoissa. Kahdeksaan otteluun syntyivät pisteet 1+1. Hän pelasi myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016, jotka järjestettiin Helsingissä.

– Smejkal on juuri sitä, mitä tarvitsimme hyökkäyspäähän. Hän on isokokoinen ja vahva kamppailija, joka on kuitenkin kokoonsa nähden erittäin taitava hyökkäyssuuntaan. Hän uskaltaa mennä maalille ja on maalinedustalla tehokas. Smejkal on myös erittäin monipuolinen pelaaja, mitä kuvasti hänen roolinsa Tshekin maajoukkueessa, jossa hän pelasi alemmissa kentissä ja sai muun muassa alivoimavastuuta. Smejkal pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mutta meille hänet on hankittu lähtökohtaisesti laituriksi. Olen erittäin iloinen, että saatiin hänet tänne, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi seuran tiedotteessa.

Ennen Suomeen saapumistaan Smejkal pelasi Tshekin pääsarjassa HC Sparta Prahan riveissä lähes neljän kauden ajan. Hän on pelannut urallaan WHL:ssä ja käväissyt myös KHL:ssä.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Tervetuloa Lahteen Jiří Smejkal 🔥

Tiedote: pelicans.fi/fi-fi/article/…

#PelicansFi #Liiga