Montreal Canadiensin pakka on vielä melko sekaisin ensi kautta ajatellen. Muun muassa seitsemän sen kuluneen kauden hyökkääjistä on vielä ilman sopimusta, vaikka sopimukset raukeavat jo 28. heinäkuuta.

Rajoitetusti vapaiden agenttien kohdalla aikataulua voi vähän siirtää tekemällä niin sanotun perustarjouksen, mikä tarkoittaa mutkia oikoen minimisuuruista sopimustarjousta. Hyväksyi pelaaja tarjouksen tai ei, pysyy hänen NHL-oikeudet kyseisellä joukkueella joulukuun alkuun asti.

Tällaisia suomalaisia Canadiensissä on kolme, ja heille kaikille perustarjous tehtiin. Jesperi Kotkaniemelle, Artturi Lehkoselle ja Otto Leskiselle pyritään siis joko tekemään vielä tarjousta ensi kaudesta tai heidän NHL-oikeuksiaan pyritään siirtämään toiselle joukkueelle jotain vastinetta vastaan.

Leskisen kohdalla tilanne on omituinen, sillä hän on solminut ensi kaudesta jo sopimuksen Jokereihin. Sopimuksessa saattaa kuitenkin olla pykälä, joka sallii sopimuksen purkamisen NHL-tarjouksen tullessa vastaan.

NHL News

@PuckReportNHL
Montreal Canadiens have made qualifying offers to RFAs Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen, Michael Pezzetta Ryan Poehling, Otto Leskinen, and Michael McNiven.

Joseph Blandisi and Jake Lucchini did not get QOs and will become UFAs. #GoHabsGo

thescoringtouch.com/2021/07/26/202…