Venäjällä tapahtuu kummia. NHL:ään varattu, maataan kahdesti alle 18-vuotiaiden MM-kisoissakin edustanut Aleksander Petshurski oli 18 päivää kateissa, mutta löydettiin nyt hengissä.

Sport-Expressin tietojen mukaan 31-vuotias maalivahti oli rahaongelmissa. Hänen täytyi lähteiden mukaan myydä mitaleitaan velkojensa vuoksi. Taloudellisten vaikeuksien arvellaan olleen myös katoamisen takana, sillä lähteet kertovat Petshurskin pakoilleen velkojia.

Mitaleita Petshurskilta kyllä löytyi, sillä alle 18-vuotiaiden MM-kisoista mukaan tarttui sekä hopeaa että kultaa, ja onhan venäläiskassari voittanut myös KHL:n mestaruuden. Viime kaudelle Petshurski ei löytänyt pelipaikkaa, mutta edelliskaudet Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä torjunut veskari ei ole vielä tehnyt virallista lopettamispäätöstä.

Pittsburgh Penguins varasi Petshurskin viidennellä kierroksella NHL:ään vuonna 2008, mutta NHL-ura jäi yhteen otteluun.