Suomessa on pähkäilty ja pohdiskeltu, miten ihmisiä voitaisiin kannustaa ottamaan koronavirusrokote syrjimättä ketään. Pohjois-Amerikassa ja NHL:ssä asiaa on lähestytty karskimmin ottein.

NHL-pelaajajärjestö NHLPA järjesti jäsenilleen yli tunnin mittaisen videopuhelun. Pelaajajärjestö varoitti jäseniään, että seurat voivat pidättää täyden palkan rokottamattomilta pelaajilta, jotka eivät syystä tai toisesta pysty osallistumaan seuran toimintaan.

Esimerkiksi Kanada vaatii kaikilta maahantulijoilta rokotetodistukset. Jos todistusta ei ole, edessä on 14 päivän karanteeni. Kahden viikon karanteeni tekisi vieraspelimatkoista mahdottomia.

Raha vaikuttaa olevan erinomainen motivaattori pistämään ihmisiin vauhtia.

– Noin 80 prosenttia jätkistä ajattelee, että kaikkien pitäisi olla rokotettuja. Sitten on se 20 prosenttia, jotka ajattelevat, että tämä on ihan tyhmää, eikä meidän ole pakko. Jokainen meistä on tietysti oikeutettu omaan mielipiteeseensä. Mutta kun jätkille kerrottiin, että he voivat menettää osan palkastaan, heidän mielipiteensä muuttui välittömästi, eräs pelaaja kanadalaisesta joukkueesta kommentoi The Athleticille.