KHL:n suurseura Salavat Julajev Ufa on aloittanut uuden maalivahdin etsinnät, venäläissivusto Gorobzor.ru uutisoi tiistaina.

Sivuston mukaan Ufan seurajohto on saanut tarpeekseen seuran ykkösvahdin Juha Metsolan heikoista otteista viime kaudella sekä vasta alkaneella harjoituskaudella.

32-vuotias tamperelainen on 80 miljoonan ruplan (n. 921 400 euroa) jättipalkallaan KHL:n parhaiten tienaava maalivahti, joten odotukset häntä kohtaan ovat oletettavasti korkealla.

Metsola pelasi viime kaudella KHL:n runkosarjassa 39 ottelua torjuntaprosentilla 91,5. Pudotuspeleissä tamperelaisen torjuntaprosentti oli yhdeksän ottelussa myös 91,5.

Gorobzor.ru-sivuston mukaan, että Ufa etsii maalinsuulle vahvistusta luultavimmin Pohjois-Amerikasta. Jos joukkue löytää uuden ulkomaalaisvahdin, on todennäköistä, että Metsolan KHL-sopimus puretaan.

Sivusto huomautti, että Metsolan sopimus kannattaa purkaa 24. elokuuta mennessä, koska muuten Ufan täytyy maksaa 50 prosenttia suomalaisvahdin palkkakuluista. Purkamalla sopimuksen tänään, Ufa joutuisi maksamaan vain 25 prosenttia Metsolan palkasta.