HIFK:n ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu lähti mukaan edustamaan kotimaatansa tämän viikonlopun aikana pelattaviin olympiakarsintoihin. Hän joutui kuitenkin jättämään joukkueen ennen ainuttakaan pelattua ottelua alavartalovamman vuoksi.

32-vuotias Auvitu on kärsinyt valitettavan paljon loukkaantumisista viime vuosien aikana. Hän siirtyi tammikuussa HIFK:hon ja ehti pelaamaan vain viisi ottelua (tehoin 1+1) ennen kuin loukkaantui TPS:n Aleksi Anttalaisen taklauksen seurauksena loppukauden ajaksi.

Auvitu joutui olemaan myös yli vuoden sivussa peleistä aivan lähivuosina. Viime kausien ottelumäärät eivät päätä huimaa.

Puolustaja on pelannut Liigassa aiemminkin HIFK:n riveissä. Hän on edustanut myös JYPiä ja voittanut siellä Suomen mestaruuden keväällä 2012.

Mies on pelannut myös NHL:ssä 58 ottelun verran tehoin 5+8=13. Hän on edustanut New Jersey Devilsiä sekä Edmonton Oilersia.

Équipes de France Hockey

@Hockey_FRA
🔄 Blessé en bas du corps, Yohann Auvitu est contraint de quitter le groupe 😐

Présent à l'Aren'Ice du 14 au 18 août, @llorca92 le remplace et ne pourra jouer que le dernier match face à la Lettonie en raison du protocole sanitaire 💪

#ObjectifJO #MissionBleue