Jesperi Kotkaniemi ei ollut tyytyväinen loppuaikoinaan Montreal Canadiensissa. Huhujen mukaan hän halusi seurasta ulos jo ennen Carolina Hurricanesin sopimustarjousta, kun hänet oli jätetty kokoonpanon ulkopuolelle kahdesti Stanley Cup -finaaleissa.

Muutenkin Montrealia on kritisoitu Kotkaniemen kehittämisestä. Suomalaispelaaja on pelannut pienessä roolissa ja pienillä minuuteilla.

Montrealin GM Marc Bergevin puolusti seuran työtä The Athleticin haastattelussa.

– Kotkaniemi voi puhua asioista omasta näkökulmastaan, mutta meidän kannaltamme voin sanoa, että annamme samanlaiset työkalut jokaiselle pelaajalle organisaatiossa, jotta he voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa. Jotkut tekevät niin, toiset eivät, toisilla menee siinä kauemmin aikaa. Paras tapa päästä siihen on arvioida omaa peliä. Joskus pelaajat – eivät kaikki – arvioivat peliään väärin, ja se johtaa mielipide-eroihin, Bergevin muotoili.

Yhden virheen Bergevin kuitenkin myönsi tehneensä. Kotkaniemen olisi pitänyt antaa pelata vielä yksi vuosi Liigassa ennen kuin hänet tuotiin NHL:ään.

– Ollakseni rehellinen, en ole täydellinen. Emme aina tee oikeita päätöksiä, mutta yritämme aina tehdä asioita oikeista syistä. Muistan, että hänellä oli hyvä harjoitusleiri, hyvä ensimmäinen puolikas. Hän pelasi todella hyvin ja ajattelin, että okei, hän on valmis.

Kotkaniemi siirtyi suoraan NHL:ään varaustilaisuuden jälkeisenä syksynä. Hän oli vasta 18-vuotias. Viimeisellä Liiga-kaudellaan 2017-18 Kotkaniemi mätti Ässissä tehot 10+19=29.