Jesperi Kotkaniemellä koittaa uudet ajat NHL:ssä. Hän siirtyy yllättävässä siirrossa Carolina Hurricanesin riveihin, ja saa todennäköisesti huomattavasti isomman roolin kuin Montreal Canadiensissa.

Huhuissa on kommentoitu, että Carolinalla olisi selvät suunnitelmat Kotkaniemen suhteen. Seura on kuulemma jo tehnyt pidemmän jatkosopimuksen suomalaishyökkääjän kanssa, jonka palkka on maltillisempi kuin ensi vuoden 6,1 miljoonan dollarin liksa.

Carolinaa seuraavan toimittaja Cory Lavaletten mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Seura ei ole keskustellut Kotkaniemen kanssa mistään muusta kuin jo solmitusta yksivuotisesta sopimuksesta. Seurajohdolla ei hänen mukaansa ole mitään ajatustakaan siitä, mitä Kotkaniemi haluaa pidemmällä tähtäimellä.

Joka tapauksessa Carolinalla säilyvät Kotkaniemen pelaajaoikeudet vielä pitkän aikaa. Suomalaishyökkääjä pääsee kuitenkin lähtemään vahvasta asemasta sopimusneuvotteluihin. Työsopimusten ehtojen mukaan hänen tuleva palkkansa on vähintään sama kuin nykyinen 6,1 miljoonaa.