Jesperi Kotkaniemi siirtyi tänä kesänä Montreal Canadiensista Carolina Hurricanesiin dramaattisen sopimustarjouksen siivittämänä. Pohjois-Amerikassa kirjoitettiin, että suomalaisnuorukainen joutui herrojen pelinappulaksi, mutta Kotkaniemen kommenteista sitä ei huomaa.

– Olin todella innoissani, kun näin sopimustarjouksen ensimmäistä kertaa. Aloin heti miettimään, millaista olisi pelata siellä ja kävin hyviä keskusteluita omistaja Tom Dundonin kanssa, Kotkaniemi kertoo The Athleticille.

Kotkaniemen mukaan jatkosopimusneuvotteluita Montrealin kanssa ei ollut ehditty edes aloittaa.

– Joo, mielestäni sopimuksesta ei ollut juuri mitään puhetta. Kausi kesti tosi pitkään ja kesä jäi tänä vuonna lyhyeksi, joten siihen ei ollut paljoa aikaakaan, ennen kuin tämä tapahtui.

Kotkaniemeltä kysyttiin myös suoraan, tuliko hänelle tunne, että Montrealissa häneen ei luotettu pelaajana. Suomalaisnuorukainen mietti vastaustaan hartaasti.

– Öö, sitä on vaikea sanoa. Minulla oli oma roolini kaksi viime kautta, mutta voin sanoa, että Carolinan luottamus minua kohtaan oli selvää heti ensimmäiseltä sekunnilta asti. Se tuntuu todella hyvältä, kun joku osoittaa luottamusta, Kotkaniemi muotoili.

Haastattelussa nostettiin esiin myös kuuma peruna. Hoitiko Montreal Kotkaniemen kehittämisen huonosti?

– Olisi se voinut olla parempaakin, mutta pelasimme viime kaudella Stanley Cup -finaaleja, joten en voi syyttää ketään.