Naantalista maailmalle ponnistanut alle 18-vuotiaiden MM-kultamitalisti Sampo Ranta on otollisessa tilassa kasvamassa kohti uransa ensimmäistä kunnon NHL-kautta. Colorado Avalanchessa viime kaudella pudotuspeleissä parin verran vastuuta saanut hyökkääjä tavoittelee tosissaan paikkaa tarunhohtoisesta pelaavasta kokoonpanosta.

– Meillä oli hyvä ammattilaiskiekkoilijoiden treeniporukka, jossa Mikkokin (Rantanen) oli mukana. Kesä sujui loistavasti, pelaaja kertoi alkuviikosta pohjoisamerikkalaisille medioille.

Nousiaisista kotoisin olevan Colorado-tähti Rantasen kanssa nelisen vuotta treenannut Ranta kehui kollegaa vuolain sanoin.

– Hän on loistava pelaaja, josta voin ottaa mallia. Opin häneltä paljon. Jo pelkästään Mikon harjoittelua seuraamalla pystyn ottamaan häneltä tiettyjä asioita omaan peliini. Se on ollut tosi hienoa.

Rannan mukaan hänellä on kehittämisen kohteita puolustuspelaamisen ja sijoittumisen parissa.

– Ammattilaissarjoissa peli on erilaista kuin yliopistosarjassa. Minun täytyy käyttää vahvuuksiani eli nopeuttani, taitoani ja kroppaani. Kaksinkamppailut on voitettava. Näillä eväillä pystyn auttamaan joukkuettani.

Farmiliigan Colorado Eaglesissa Ranta on takonut kaikkiaan 16 pelissä tehot 5+4=9.