Salavat Julajev Ufa ja sen suomalaispelaajat jatkavat kovaa virettään KHL:ssä. Lauantai-illan kierroksella joukkue haki vierasvoiton Lokomotiv Jaroslavlista jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Lokomotiv johti ottelua pitkään ja lukemat olivatkin sille 2-1, kunnes ajassa 58:37 nähtiin ottelun tasoitus. Sen pääsi laukomaan Sakari Manninen joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jota ehdittiin pelaamaan vain 28 sekuntia, kunnes Manninen onnistui ottelussa toistamiseen. Hän sai kiekon kuin tarjottimelle ja pääsi lyömään sen hyvästä paikasta varmasti sisään.

MM-kultaleijona Manninen keräsi ottelussa tehot 2+1, sillä hän sai syöttöpisteen myös Ufan ensimmäiseen maaliin, jonka iski puolestaan Teemu Hartikainen. Ketjun kolmas lenkki Markus Granlund syötti Mannisen tasoitusosuman. Ufan maalilla Juha Metsola torjui 24 kertaa.

Ufa on tällä hetkellä KHL:n jaetulla kärkipaikalla. Se on voittanut kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Joukkueen suomalaiset ovat aloittaneet kautensa upeasti: Manninen (10, 6+5=11) ja Granlund (10, 2+9=11) löytyvät pistepörssin sijoilta 9. ja 11. Hartikainen on pelannut yhdeksän ottelua pistein 4+1=5 ja Metsola on voittanut tähän mennessä seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi (95,1%, 1,30, yksi nollapeli).

Mannisen ottelun maalit näet alta tai täältä.

KHL

@khl_eng
83 seconds left – Manninen 🇫🇮 ties
28 seconds in OT – Manninen 🇫🇮 wins