Sport kiitää Liigassa sensaatiomaisesti kakkosena, kun kauden kymmenestä pelistä tilille on irronnut seitsemän voittoa ja 21 pinnaa. Se on yhdessä TPS:n kanssa eniten ennen perjantaina alkavaa viikonlopun tiivistä rutistusta.

Vaasalaisjoukkue on ollut kotona jäätävän kova. Kuudesta pelistä se on voittanut kaikki maalierolla 21-11. Liigan jopa suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Ilves hävisi torstaina Vaasassa kotkapaidoille 2-3 – tappio oli tupsukorville jo toinen Sportia vastaan alle viikossa.

Jokainen päätelköön itse, mutta Sport-luotsi Risto Dufva vaikutti Liigan nettisivuilla julkaistussa Ilves-pelin lehdistötilaisuudessa kokonaisuudessaan jotenkin erilaiselta normaaliin verrattuna.

– Kyllä oli kova haaste meille. Ennen kaikkea se johtui siitä, että Ilves on hyvä joukkue. Me vedettiin viime viikolla ensimmäinen kolmen pelin viikko, ja jollakin tavalla otan omaan piikkiini alkuviikon valmistautumista. Osittain vaikutti sekin, että meiltä putosi muutama mies tuosta pois.

– Meillä ei ole hyökkääjiä täyden miehityksen verran. Ei me oltu ihan itsessämme, olimme pois meidän parhaasta.

Sehän oli sitten Sportilta kova näyte, että voitto irtosi vähemmän hyvälläkin otteella – kuudes peräkkäin kotona!

– Pitää olla tosi tyytyväinen, että pelissä kävi näin. Tehtiin kaikkemme, että se usko pohjaltakin olisi hävinnyt. Olimme hölmöjä.

Sitten mediatilaisuuden vetäjä kiitti Dufvaa kommenteista, kunnes luotsi nosti sormen pystyyn…

– Jäi muuten sanomatta! Hovinen oli se, joka piti meidät vaikeat hetket mukana. Kehut sinne, minne ne kuuluu. Niko piti meidän toiveet elossa, luotsi lähetti viestin maailmanmestarimolarille.

Liiga viikonloppuna, perjantai:
HIFK-Kärpät 18.30
KalPa-TPS 18.30
Pelicans-KooKoo 18.30
SaiPa-Ässät 18.30
Tappara-Lukko 18.30

Lauantai:
Ilves-SaiPa 16.00
HPK-HIFK 17.00
JYP-KalPa 17.00
Jukurit-Tappara 17.00
KooKoo-Ässät 17.00
Lukko-Sport 17.00
Kärpät-TPS 18.00