Alkanut kiekkokausi on ollut takkuinen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden urallaan voittaneelle Dallas Starsin Roope Hintzille, ainakin tehojen valossa. Viime kaudella 15 maalia paukuttanut pelaaja on vetänyt nyt kahdeksan ottelua osumitta ja pisteitäkin tilastoihin on kertynyt vain yhden syötön verran.

– Paljon on ollut paikkoja jokaisessa ottelussa, mutta ei ole mennyt vielä sisään. Nyt ei voi silti turhautua, vaan on keksittävä keino saada kiekko verkkoon, Hintz sanoi NHL:n nettisivuilla.

Pelaajan mukaan tärkeintä on se, ettei maalitonta putkea ajattele.

– Täytyy vain keskittyä jokaisessa vaihdossa omaan tekemiseen, eikä niihin maalintekopaikkoihin, jotka jo menivät. Aina kun menee jäälle, pitää mennä sinne niin kuin se olisi ottelun ensimmäinen vaihto, suomalainen järkeili.

Virtuoosi on latonut uransa 167 runkosarjan ottelussa tehot 43+56=99, 38 pudotuspeliottelun saldo on 7+14=21. Nyt edes loistopaikat eivät ole tuoneet toivottua tulosta.

– Läpiajossa ei tule paljon ajateltua, ratkaisut tulevat sitten jostain aivojen sopukoista. Täytyy yrittää löytää avoin kohta ja olla ajattelematta liikoja.

Dallasinkaan koneet eivät ole ihan meinanneet käynnistyä. Joukkue on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan vain kolme – ja nämä kaikki ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen.