Useiden suomalaispelaajien tähdittämä Florida Panthers on aloittanut NHL-kauden upeasti.

17 pelistä 14 voittoa napannut floridalaisseura johtaa koko NHL:ää yhdessä Carolina Hurricanesin kanssa. Panthers on ollut täyttä terästä varsinkin kotikaukalossaan, sillä joukkue on voittanut kaikki kauden 10 kotipeliään.

Voitto seuraavasta, varhain torstain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavasta kotiottelusta Philadelphia Flyersia vastaan nostaisi Panthersin jaetulle kärkipaikalle tilastossa NHL-historian parhaasta alkukaudesta kotikaukalossa.

Ennätystä pitää hallussaan kauden 1963-64 Chicago Blackhawks, joka aloitti tuolloin kautensa 11 kotivoitolla. Kymmeneen voittoon ovat yltäneet tämän vuoden Panthersin lisäksi vain kauden 1925-26 Ottawa Senators sekä Montreal Canadiens, joka onnistui tempussa kaudella 2016-17.

Panthers on lähellä ennätystä myös toisessa tilastossa. Se on onnistunut iskemään alkukauden kotiotteluissaan aina vähintään neljä maalia. Samaan on aiemmin yltänyt yhtä monessa ottelussa vain tempun 11 ensimmäisessä kotiottelussaan kaudella 1992-93 toistanut Philadelphia Flyers. Juuri Flyers voi estää Panthersia nousemasta historiantilastoissa sen rinnalle torstain vastaisena yönä.

Panthersin saumoje ennätysmurskajaisiin heikentää kapteeni Aleksander Barkovin loukkaantuminen. Supertähden poissaolo ei ole ainakaan vielä näkynyt kolmen ottelun voittoputkessa liitävien panttereiden otteissa.