Risto Dufvan johtamalla Sportilla on ollut viime aikoina kovin tuskaista ainakin tuloksen kanssa. Joukkue on tehnyt viidessä edellisessä pelissä vain yhden maalin ja päästänyt niitä peräti 15. Näistä matseista pisteitä ei luonnollisesti ole kertynyt.

Sport on tällä hetkellä lähes 200 minuutin maalittomassa putkessa, kun se on jäänyt osumitta putkeen tulikuumaa HPK:ta, Tapparaa ja kuumaa Pelicansia vastaan. Kärppiä vastaankin ennen näitä kohtaamisia joukkue veti useamman minuutin osumitta.

Valmentajavelho Dufvan kommentit ovat olleet vaikeimpinakin aikoina silkkaa timanttia, ja samalla rehtejä. Nämä lausahdukset löytyvät Liigan nettisivuilla julkaistuista lehdistötilaisuuksista.

– Sen ymmärtää, että välillä suorahyökkäyspeli ei toimi, mutta nyt ei toiminut väärähyökkäyspelikään. Ei toiminut mikään hyökkäyspeli kahteen erään. Kotijoukkue otti ansaitun voiton.

– Pulinat pois ja sateeseen, Dufva sanoi HPK-pelin jälkeen.

Sitten hän pyysi naama virneellä Kerho-luotsi Jarno Pikkaraisen sanomaan jotain.

– Tulos ei seurannut työntekoa Tappara-pelissä, he olivat parempia maalinteossa – ja sillä sikari. Jos tuloksen tekeminen on noin hankalaa, oli se sitten taitamattomuutta tia mitä tahansa ja vastustaja ansaitusti ja helpoilla virheillä pystyi tulostaulun tunnelmaa muuttamaan, niin silloin tilanne on tämä.

– Tyylin ja tavan kanssa kyllä pystyy elämään. Vielä tullaan voittamaan, jos tuossa pysytään kiinni.

Pelicans-ottelu sen sijaan oli toisinto aiemmin nähdystä kohtaamisesta.

– Vaikka Pohjanmaalla ollaankin, niin ei tuosta yrittäjyyspalkintoa maalien muodossa saatu – vaikka kovasti yritettiinkin.

– Pelitilanteet pelattiin omalle puolelle, mutta maalintekoon asti se ei riittänyt.

Liiga perjantaina:
HIFK-Kärpät 18.30
Ilves-TPS 18.30
JYP-Sport 18.30
KalPa-Jukurit 18.30
SaiPa-Pelicans 18.30
Ässät-Tappara 18.30

Lauantai:
Jukurit-KalPa 16.00
KooKoo-Ilves 17.00
Kärpät-HIFK 17.00
Sport-JYP 17.00
Tappara-HPK 17.00