Edmonton Oilersissa ainakin toistaiseksi ykkösvahdin tontille nousseen Mikko Koskisen NHL-ura on ollut täynnä mielenkiintoisia käänteitä. Ensimmäinen visiitti 2010-luvun alussa NY Islandersissa ei ottanut tuulta siipien alle, mutta kymmenen vuotta myöhemmin laulu on toisissa maisemissa täysin erilainen.

Kiekot ovat tarttuneet neljällä eri kaudella noin 90 prosentin tarkkuudella alati, ja nyt hän on pelannut yhteensä enemmän (12) kuin repaleista kautta todistaneet Stuart Skinner (6), Mike Smith (3) ja tyystin pelaamaton Alex Stalock.

– En halua katsoa taaksepäin enää. Ei se auta minua lainkaan. Yritän vain nauttia pelistä joka päivä, Koskinen on sanonut alkutalvesta NHL:n nettisivujen mukaan.

Tällä kaudella 90,8 prosentin varmuudella pikkumustia pysäytellyt Koskinen myönsi, että talvella käytävät Pekingin olympialaiset ovat mielessä. Taistelu Suomen maalivahtikolmikkoon on tietysti kivenkova.

– En aio valehdella, se merkitsee minulle paljon. En ajattele sitä joka päivä, mutta tuolla se on jossain takaraivossa, Koskinen kommentoi kisaedustusajatusta.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kaapo Kakko ja joukkuekaveri olivat lähellä ”räjäyttää Internerin” NHL:ssä – huikea maali jäi senteistä kiinni

Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen katsomossa seuraamassa NHL-ottelua – ja suomalaiset järjestivät huiman näytöksen: ”On hyvä päättää vieraskiertue tällä tavalla”

Nyt on taatusti maukasta: Penguins kuittasi viime kauden pettymyksen NHL:ssä – suomalaishyökkääjä ottelun ainoa maalintekijä