Buffalo Sabresissa pelaava, Leijonien alkukesän MM-hopeamies Arttu Ruotsalainen on ollut NHL:ssä viime aikoina melkoisen pompotuksen kohteen. Pelaaja on saanut kokea sivustaseuraajan roolin sekä sentterin ja laiturin paikat.

Hyökkääjä ei pelannut lauantain vastaisena yönä, kun Sabres kairasi Montreal Canadiensista 4-1-voiton. Edellisen kerran tositoimissa ollessaan Ruotsalainen pelasi laidalla.

– Yritän tottua siihen. Pääsin peliin paremmin kiinni erä erältä. Minun täytyy vain paiskia hommia kovasti, Ruotsalainen totesi NHL:n nettisivuilla taannoin Boston Bruinsille koetun 1-5-tappion jälkeen.

Sentterin paikka on jääkiekossa, ja etenkin tarunhohtoisessa kenties vaikein mahdollinen. Sabres on pelannut 20 ottelua, ja Ruotsalaisen vyölle on kertynyt 16 matsia. Suomalainen on nakuttanut näissä peleissä tehot 2+2=4.

– NHL:ssä pelaa kaikki maailman parhaat pelaajat, ja sentterinä pelaaminen on haastavaa. Mielestäni olen pelannut kuitenkin ihan hyvin. Tiedän myös, että voin pelata vielä paremmin.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kaapo Kakko ja joukkuekaveri olivat lähellä ”räjäyttää Internerin” NHL:ssä – huikea maali jäi senteistä kiinni

Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen katsomossa seuraamassa NHL-ottelua – ja suomalaiset järjestivät huiman näytöksen: ”On hyvä päättää vieraskiertue tällä tavalla”

Nyt on taatusti maukasta: Penguins kuittasi viime kauden pettymyksen NHL:ssä – suomalaishyökkääjä ottelun ainoa maalintekijä