Columbus Blue Jacketsin maalilla torjuvalla Joonas Korpisalolla on edessään jännittävä kevät. The Athletic kirjoitti taannoin, että armeijaa menetettävän treeniajan takia lykännyt 27-vuotias pelaaja on saanut kutsun varusmiespalvelukseen. Urheilijat suorittavat armeijan Kaartin jääkärirykmentissä ja osa Kainuun prikaatissa.

Molari tiesi kertoa sen, että jokaisen miehen on lain mukaan suoritettava asepalvelus. Korpisalolla se olisi alkamassa 11. huhtikuuta muiden suomalaisten urheiluhuippujen kanssa.

Päivämäärä on ongelmallinen, sillä noina aikoina taalaliigassa on alkamassa kauden kliimaksi – pudotuspelikevät. Huomioitava on sekin seikka, että Korpisalon nykyinen pahvi päättyy tämän sesongin jälkeen.

– Kesken kauden en ole lähdössä. Tulkoot hakemaan minut täältä, jos haluavat. En usko esimerkiksi koripalloilija Lauri Markkasenkaan jättävän NBA-joukkuettaan kesken kauden armeijan takia. Siihen on löydettävä joku poikkeusratkaisu.

Korpisalo mietti jutussa, että hänen olisi ehkä kannattanut suorittaa palvelus 18-vuotiaana. Nyt korvaavat vaihtoehdot ovat lähinnä siviilipalveluksen kaltaiset toimenkuvat.

Maalivahti on pelannut pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa kaudesta 2015-16 alkaen. Columbuksen väreissä pelejä on kertynyt vyölle vajaat 200 kappaletta.