NHL on vetäytymässä Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnauksesta. Samalla Leijonat kahdesti maailmanmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen on menettämässä mahdollisuuden valmentaa suomalaisen jääkiekkohistorian lahjakkainta sukupolvea turnauksessa, jossa kaikki maailman parhaat pelaajat olisivat olleet mukana.

Kaikkien aikojen Leijonavalmentaja

Jalosen näytöt Leijonissa ovat ylivoimaiset kaikkiin muihin verrattuna. Kahden aikuisten maailmanmestaruuden lisäksi meriittilistalta löytyy olympiapronssia turnauksesta, jossa maailman jääkekon kerma oli paikalla.

Viime keväänäkin Jalosen Leijonat olivat mestaruudessa kiinni aivan kalkkiviivoille saakka.

Turnausvalmentajana Jalonen lienee juuri nyt maailman ykkönen. Kiistattomasti hänet olisi voinut sellaiseksi julistaa, jos hän olisi saanut mitellä paremmuuttaan Suomen parhailla jääkiekkoilijoilla maailman parhaita jääkiekkoilijoita vastaan.

Tähdet, jotka voittivat Jalosen kanssa nuorten maailmanmestaruuden kotijäällä 2016, olisivat olleet tähtiä myös Pekingin joukkueessa, jos NHL olisi kisoihin lähtenyt.

Kuningas olisi ansainnut kruunukseen aidon olympiakullan. Nyt Pekingistä on tarjolla siihen verrattuna korkeintaan rihkamaa.