Teuvo Teräväinen paljasti aiemmin maanantaina, ettei olympialaisissa nähdä NHL-pelaajia.

Samalla uutinen on joillekin pelaajille merkittävän suuri pettymys, sillä Pekingin olympialaiset olisivat todennäköisesti olleet osalle viimeinen sauma pelata olympiajäillä.

Yksi tällaisista nimistä on Tuukka Rask, joka ei kiekkoile tällä hetkellä missään. Rask on kuitenkin kuntoutumassa kovaa vauhtia, joten hän olisi ollut todennäköisesti ehdolla joukkueeseen. 34-vuotias suomalaiskonkari ei pelaa enää montaa kautta, joten seuraavat olympialaiset jäävät haaveeksi. Rask ehti onneksi pelaamaan vuoden 2014 olympialaisissa.

Saman kohtalon kokevat todennäköisesti myös Mikko Koskinen, 33, ja Antti Raanta, 32, joista molempien NHL-urat ovat loppusuoralla. On siis vaikea kuvitella kaksikosta kumpaakaan turnaukseen reilun neljän vuoden kuluttua. Koskinen pelasi kuitenkin yhdet olympialaiset vuonna 2018, kun taas Raannalla ei ole kyseisistä kisoista kokemusta.

Muista pelaajista myös Erik Haulan kohdalla aika tikittää. 30-vuotias hyökkääjä ei ole pelannut koskaan olympialaisissa, eikä välttämättä tälläkään kaudella valinta olisi osunut hänen kohdalleen. Tästä syystä on vaikea kuvitella, että tilanne olisi parempi vuonna 2026, kun ikää on mittarissa neljä vuotta enemmän. Myöskään pelipaikka ei välttämättä enää tuolloin löydy jatkuvasti nuorenevasta NHL:stä.