Porin Ässät sai murheellisia uutisia juuri ennen joulua tuli synkkiä uutisia aivan joulun alla. Lounais-Suomen Aluehallintavirasto on kieltänyt kaikki yleisötapahtunat Satakunnassa.

Ässät julkaisi verkkosivuillaan suorasanaisen kirjoituksen aiheesta. Kirjoituksen otsikko kertoi tilanteen vakavuudesta: ”Tyhjille katsomoille pelaaminen ilman nopeaa tukea tuhoaa Porin Ässät”.

– Taloudellisesti Ässät ei pysty pelaamaan montaa kotiottelua ilman yleisöä vailla merkittäviä ja nopeita tukitoimia. Lähes kaksi vuotta kestänyt koronaviruspandemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat syöneet yhtiön kassavarat ja Ässät on käynyt selviytymistaistelua jo pitkään, Ässät kirjoittaa.

– Alkukauden osalta maltillisesti tehty budjetti on auttanut pitämään yhtiön maksukykyisenä, mutta nykyisillä rajoituksilla yhtiön maksukyky on vaarassa nopealla aikataululla.

Ässät painottaa, että seuran järjestämissä otteluissa ei ole raportoitu yhtäkään koronavirustartuntaa.

– Ässät tiedostaa, että ei ole tässä kriisissä yksin. Vaadimmekin hallitukselta nopeaa tietoa tukipaketista, joka auttaa tapahtuma- ja ravintola-alan yrityksiä selviämään rajoitustoimenpiteiden ajan yli, Ässien synkkä tiedote päättyy.