Leijonien ja Nashville Predatorsin legendaarinen maalivahti Pekka Rinne paljastaa tuoreimmassa NHL Without a Map -sarjan jaksossa syyt sille, että mies päätti pitkän harkinnan jälkeen lyödä pelikamppeet naulaan viime kauden jälkeen.

Rinne paljasti samalla myös sen, mitä kaikkia vaihtoehtoja mies harkitsi tosissaan ennen lopettamispäätöksen tekemistä.

– Lopettaminen ei missään nimessä ole helppo päätös. Tämä on kuitenkin ollut oma elämäni koko aikuisiän. Olin käynyt sitä läpi viimeiset pari vuotta. Tein kahden vuoden sopimuksen, niin olen siitä asti valmistanut itseäni tähän.

– Se (uran päättyminen) on muutaman asian summa. (Poika) Paulus syntyi joulukuussa ja viimeisen parin vuoden aikana myös oma rooli muuttui. Jossain vaiheessa tulee se vaihdos, että Juuse (Saros) pelaa ja mä komppaan. Ei sitä kauaa pysty pitämään takana, se on niin hyvä.

– Ja sitten se viimeinen peli, Rinne kertaa ja palaa muistoissaan fanien unohtumattomaan vastaanottoon viime kauden lopulla konkarivahdin pelattua nollapelin viimeisessä runkosarjapelissään.

– Varmaan nuo kolme asiaa kombinaationa oli sellainen vahvistava seikka. Olen aina sanonut itselleni, että jos mahdollista, niin haluan lopettaa omilla ehdoillani huipulla. Nyt kaikki palaset loksahti omasta mielestäni kohdalleen. Ei ainakaan vielä kaduta, Rinne hymyilee.

Rinteen haastattelu katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.