Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskisen kannattaa juuri nyt vältellä viimeiseen asti vierailemista kanadalaismedioiden verkkosivuilla, sen verran tylyn lynkkauksen kohteeksi suomalainen on varsinkin viime yön kierroksen jälkeen joutunut.

Jopa Oilersin päävalmentaja Dave Tippett heitti maalivahtinsa tylysti bussin alle viimeisimmän tappion jälkeen. Tämän lisäksi varsinkin kanadalaismediat vaativat kuorossa suomalaisen heivaamista ulos Edmontonista.

NHL-toimittaja Daniel Nugent-Bowman ottaa The Athleticin kolumnissaan kenties kovimman kannan kallispalkkaisen Koskisen otteisiin.

– Oilersin on aika kaupata Koskinen, ennen kuin he tuhlaavat enempää Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin parhaista vuosista, toimittaja tylyttää otsikossaan.

Nugent-Bowman haukkuu kolumnissaan tylyin sanankääntein Koskisen ex-GM Peter Chiarellilta tämän viimeisenä tekona saaman massiivisen, kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan dollarin arvoisen jättisopimuksen.

– Koskisen suoritustaso ja sopimus ovat tuoneet massiivisen ongelman Oilersille jo parin viime kauden aikana, mutta nyt saaga on totisesti tullut tiensä päähän. Tilanne on menossa pisteeseen, jossa jälleen yksi McDavidin ja Draisaitlin uran parhaista vuosista on torpedoitumassa ilman kunnollista ykkösmaalivahtia, toimittaja tylyttää.

Nugent-Bowman muistuttaa samalla, että nykyinen GM Ken Holland teki viime kesänä kaikkensa uuden ykkösvahdin löytämiseksi. Tuolloin kiikarissa olleet Jacob Markström ja Darcy Kuemper päätyivät kuitenkin muihin seuroihin.

Koskisen paljon parjattu sopimus umpeutuu ensi kesänä.